28 jul 2021 klocka 06.00 - 14.00

Kurs i hackslåtter

En man som slår gräs med lie

Många av våra ängar med rik flora är steniga och småkuperade. De kräver en annan slåtterteknik än plana ytor. Kom med på kursen och öva in snitsen att slå jämnt på ojämn mark!

Vägbeskrivning skickas ut till deltagarna när kursen närmar sig.

Kursledare: Odens Olle Eriksson som har stor erfarenhet av lieslåtter och att hålla kurser för att förmedla sina kunskaper och Bäckmases Lennart Hindriks som också har gedigen erfarenhet av hackslåtter.

Kursinnehåll:

  • Start med slåtterpraktik för att ta tillvara daggen
  • Slåtter historik och betydelse
  • Teori om lie och slipning
  • Räfsning och hässjning, kort info

Tag med lunch och fika, samt tåliga kläder och rejäla skor för en heldag utomhus. Arbetshandskar kan också vara bra att ha. Och glöm inte myggmedlet!

Lie finns att låna. Ta gärna med egen lie och/eller orv om du har.

OBS! Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer, därför kan aktiviteterna komma att ändras/ställas in på grund av Corona/Covid-19. Vi uppdaterar vår kalender på länsstyrelsens webbplats och meddelar dig som anmält dig till en aktivitet vid eventuella ändringar.

Föranmälan obligatorisk. Anmälan senast 7 juli. Vid förhinder ber vi dig att avboka din plats så snart som möjligt så att någon annan får chansen att delta på kursen.

Om kursen är fullbokad kontakta Sarah Lagerberg, se nedan, så sätts du upp på en reservplatslista och får chans att delta om någon avbokar sin plats.

EU logga
VAR:
Risåsa fäbodar, Dala Floda. Vägbeskrivning skickas ut till deltagarna när kursen närmar sig.
KOSTNAD:
Ingen deltagaravgift
SISTA ANMÄLNINGSDAG:
09 jul 2021

Anmäl dig senast den 9 juli klockan 12.00

Kontakt