31 jul 2021 klocka 10.00 - 17.00

Hässjning av ängshö

En höhässja med hö

På den här kursen får du lära dig hur man hässjar ängshö så att hässjan klarar både regn och blåst och ger ett hö av god kvalitet.

Kursinnehåll:

  • slåtter historik/betydelse
  • teori om hässjan
  • räfsning, - harv, harvpinnar, träslag, - teori, teknik, noggrannhet, - hävlar, - kämma, - praktik, testa själva
  • hässjning, - hur man städar/kammar, - hur vet man när det är torrt, - vad gör det om det regnar, - inkörning, - nedmontering/rokarl, - höja
  • hamling, visning av de hamlade träden på ängen

Kursledare: Odens Olle Eriksson som har stor erfarenhet av att slå och hässja ängshö samt att hålla kurser och Bäckmases Lennart Hindriks som också har gedigna erfarenheter av slåtter och hässjning.

Tag med lunch och fika, samt tåliga kläder och rejäla skor för en heldag utomhus. Arbetshandskar kan också vara bra att ha, liksom myggmedel.

OBS! Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer, därför kan aktiviteterna komma att ändras/ställas in på grund av Corona/Covid-19. Vi uppdaterar vår kalender på länsstyrelsens webbplats och meddelar dig som anmält dig till en aktivitet vid eventuella ändringar.

Om kursen är fullbokad kontakta Sarah Lagerberg, se nedan, så sätts du upp på en reservplatslista och får chans att delta om någon avbokar sin plats.

EU logga
VAR:
Risåsa fäbodar, Dala Floda. Vägbeskrivning skickas ut till deltagarna när kursen närmar sig.
KOSTNAD:
Ingen deltagaravgift
SISTA ANMÄLNINGSDAG:
08 jul 2021

Anmäl dig

Kontakt