09 maj 2021 klocka 09.00 - 15.00

Tillverka en hässja

Hässjestörar tillverkas med en yxa

På den här kursen får du lära dig hur man tillverkar en hässja så att du kan torka och ta till vara ängshöet, samtidigt som du gör en insats för en av våra mest hotade naturtyper – slåtterängen!

Ni bygger tillsammans en hässja

Odens Olle Eriksson går igenom hur man tillverkar en hässja och berättar vad man ska tänka på när det gäller virkesval, dimensioner med mera. Därefter får ni under handledning tillverka en hässja att ta med hem.

Genom att hässja och hantera höet på plats på ängen gynnas fröspridning och etablering av ängsväxterna.

Viktig information

Ta med fika och lunch samt handskar, kniv och yxa. Det finns verktyg att låna för den som inte har. Glöm inte släpvagn eller ett stadigt takräcke – så att ni kan ta med hässjan hem.

Max 7 deltagare. Vid förhinder ber vi dig att avboka din plats så snart som möjligt så att någon annan får chansen att delta på kursen. Vägbeskrivning skickas ut till deltagarna när kursen närmar sig.

Om kursen är fullbokad kontakta Sarah Lagerberg (kontaktuppgifter nedan) så sätts du upp på en reservplatslista och får chans att delta om någon avbokar sin plats.

OBS! Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer, därför kan aktiviteterna komma att ändras/ställas in på grund av Corona/Covid-19. Vi uppdaterar vår kalender på länsstyrelsens webbplats och meddelar dig som anmält dig till en aktivitet vid eventuella ändringar.

EU logga

VAR: Dala-Floda

KOSTNAD: Ingen deltagaravgift

SISTA ANMÄLNINGSDAG: 30 apr 2021

Anmäl dig

Kontakt