Publiceringsdatum:
Senast uppdaterad:
Festlig kväll på Kungliga Slottet

Foto: Jonas Borg
Det blev en minnesvärd fredagkväll när Kungaparet bjöd in till den årliga Sverigemiddagen för att uppmärksamma personer som gjort betydande insatser i samhället.
De cirka 180 gästerna från 21 län togs emot och hälsades välkomna av Kungaparet och Prins Carl Philip i Lovisa Ulrikas matsal i Bernadottevåningen på Kungliga Slottet.
Kvällens middag komponerades av kockarna Desirée Jaks, Viktor Westerlind och Michael Andersson, som alla vunnit tävlingen Årets kock. Bland annat bjöds det på sotade skaldjur till förrätt, pepprig sadel från rensarv till huvudrätt och inkokta päron med bär, maräng och gräddfil till dessert.
Blekinge representerades av Benjamin Forsman, Tove Hammarin, Hoby Kulle Herrgård, Boel och Lars Dahlberg, Orranäs Gårdsmejeri, Nils och Claire Sjöström, Framtida Bruk samt och Henric Johnson, rektor Blekinge Tekniska Högskola med fru Vicky Johnson Gatzouras - här tillsammans med länsråd Helena Morgonssköld.
Om Sverigemiddagen
Varje år uppmärksammar Kungafamiljen personer som gör betydande insatser lokalt, regionalt eller nationellt. Det är landshövdingen som nominerar ett antal personer från sitt län för deras arbete och engagemang. Sedan väljer Hovet ut vilka som bjuds in till middagen som hålls på Kungliga slottet. Den första Sverigemiddagen gavs 2013 i samband med att Kungen firade 40 år på tronen.