Risk för skogsbrand i Blekinge länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Vistelseförbud hävs i ytterligare områden

Avspärrning av strandområde efter oljeolyckan utanför Sölvesborg

Länsstyrelsen har beslutat om att häva vistelseförbudet i ytterligare delar av det oljedrabbade området i Sölvesborgs kommun. Beslutet gäller från den 31 maj.

Från och med i morgon fredag den 31 maj hävs vistelseförbudet kring Nissanabb, på östra sidan av Tocken samt inom vissa områden vid Krokås och Spraglehall. Avspärrningsband och skyltar kommer att tas ner inom kort.

Vistelseförbudet kvarstår däremot tills vidare för ett mindre område i norra delarna av Krokås samt i södra delen av Spraglehalls naturreservat. Exakt vilket område som fortfarande omfattas av vistelseförbud framgår av kartan.

Beslutet är fattat med stöd av ordningslagen efter samråd med Sölvesborgs kommun. Vår bedömning är att det är fara för liv och hälsa att vistas i det oljedrabbade området. Allmänheten uppmanas att vara fortsatt uppmärksam och rapportera in olja till Sölvesborgs kommun.

Rapportera oljeutsläpp och oljeskadade djur - Sölvesborgs kommun (solvesborg.se) Länk till annan webbplats.

Söndagen den 22 oktober 2023 gick en passagerarfärja på grund i Pukaviksbukten. Fartyget läckte olja som nådde land samma dag. Sedan dess har det bedrivits ett omfattande saneringsarbete.

Kontakt

Länsstyrelsen Blekinge

E-post och telefon:
blekinge@lansstyrelsen.se
010-224 00 00

Växeln är öppen mån-fre kl. 08.00-16.30

Dela sidan:

Landshövding

Ulrica Messing

Besöksadress

Skeppsbrokajen 4

Postadress

371 86 Karlskrona

Organisationsnummer

202100-2320

Följ oss