Aktuella varningsmeddelanden i Blekinge länJust nu är det flera vädervarningar i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Vill du jobba som rösträknare vid EU-valet?

Är du en person som trivs i strukturerade miljöer, är van att arbeta efter givna ramverk och regler samt har ett naturligt samhällsintresse? Då kan det här vara ett uppdrag för dig!

Länsstyrelsen Blekinge ansvarar för samordning och sammanställning av valresultatet för länet vid allmänna val. Vi söker nu medarbetare till den slutgiltiga sammanräkningen av rösterna i EU-valet 2024. Rösträkningen påbörjas den 10 juni 2024 och beräknas vara avslutad inom en vecka.

Genom att delta i arbetet bidrar du till att genomföra ett rättssäkert val och i förlängningen till att upprätthålla det demokratiska systemet. Arbetet är inte ett politiskt uppdrag utan ett administrativt uppdrag.

Arbetsuppgifter

Vi söker totalt cirka 12 personer för arbete som rösträknare till EU-valet 2024. Arbetsuppgifterna innebär att granska, bedöma, sortera och räkna länets alla valsedlar. I samtliga arbetsuppgifter är det av yttersta vikt att du har förmåga att effektivt genomföra ditt arbete utifrån tydligt uppsatta tidsramar.

Kvalifikationer och profil

Du ska ha fyllt 18 år. En förutsättning för att bli anställd som rösträknare är att du inte är politisk aktiv eller involverad i valet på något annat sätt, t.ex. arbetar som röstmottagare i en kommun.

Du ska vara noggrann, fingerfärdig och ha lätt för att räkna valsedlar effektivt med rättssäkerhet och kvalitativa resultat. Vidare behöver du ha goda språkkunskaper i svenska och lätt för att läsa och uppfatta såväl tryckt som handskriven text. Arbetet kan vara monotont, vilket kräver ett gott tålamod. Vi fäster stor vikt vid den personliga lämpligheten och ser det som självklart att du bidrar till ett gott arbetsklimat.

Det är ett krav att kunna delta vid ett utbildningstillfälle den 23 maj 2024 (heldag) samt att du kan arbeta under perioden 10 juni-16 juni 2024 för att vara aktuell för anställningen.

Det är meriterande om du har

  • arbetat som rösträknare vid allmänt val
  • erfarenhet av liknande arbetsuppgifter i samband med val.

Om tjänsten

Anställningen är en intermittent anställning, vilket innebär att du anställs och ersätts per timme.

En betald utbildningsdag i våra lokaler i Karlskrona sker den 23 maj 2024. Deltagande i utbildningen är obligatoriskt och en förutsättning för att du ska vara aktuell för anställning.

Rösträkningen är en offentlig förrättning vilket innebär att allmänhet och massmedia har tillträde till den. Fotografering och videoinspelning kan förekomma.

Inför en eventuell anställning kommer du att behöva lämna in ett utdrag ur belastningsregistret.

Arbetet är schemalagt under perioden 10 juni-16 juni och arbetstiden beräknas till vardagar klockan 08.00-17.00. Observera att både slutdatumet och arbetstiderna är preliminära och styrs av verksamhetens behov och arbetets framskridande. Det kan bli aktuellt med övertidsarbete. Du måste kunna arbeta under hela perioden.

Ansökningstiden gick ut den 31 januari.

Kontakt

Länsstyrelsen Blekinge

E-post och telefon:
blekinge@lansstyrelsen.se
010-224 00 00

Växeln är öppen mån-fre kl. 08.00-16.30

Dela sidan:

Landshövding

Ulrica Messing

Besöksadress

Skeppsbrokajen 4

Postadress

371 86 Karlskrona

Organisationsnummer

202100-2320

Följ oss