Risk för skogsbrand i Blekinge länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Sök bidraget rätt

stor glödlampa som lyser i mörkret

Intresset för att söka bidrag till att energieffektivisera småhus är stort. Men många av de ansökningar vi får in uppfyller inte de krav som ställs. Få koll på vad som gäller för att få bidrag.

För att få bidrag för energieffektiviserande åtgärder behöver du uppfylla flera kriterier. Det finns framför allt två viktiga saker som många missar. Dels ska ditt hus innan åtgärd ha direktverkande el eller elpanna som uppvärmning - dels om du installerar luft-luftvärmepump ska det göras tillsammans med godkänd kombination.

- Det är glädjande att det är så många som vill minska sin elanvändning. Just nu har vi högt tryck på ansökningarna men tyvärr är flera ansökningar ofullständiga och vi vill påminna om vad som gäller. Eftersom det är ett stort antal faktorer att hålla reda på är det viktigt att läsa igenom villkoren noggrant. På vår webb har vi samlat information om vad som gäller, säger Ann-Christine Hultén Norrby, handläggare på Länsstyrelsen Blekinge.

Exempel på värmesystemåtgärder som kan ge bidrag:

  • anslutning till fjärrvärme.
  • installation av anordning för uppvärmning med biobränsle.
  • installation av styrbar frånlufts-, luft–vatten-, berg-, sjö- eller jordvärmepump.
  • installation av en eller flera styrbara luft–luftvärmepumpar i kombination med varmvattenberedare med inbyggd värmepump.
  • installation av en eller flera styrbara luft–luftvärmepumpar i kombination med effektstyrd anordning för uppvärmning med biobränsle.

Läs mer om villkoren och hur du ansöker.

Kontakt

E-post till bostadsstod.blekinge@lansstyrelsen.se
Telefon 010-224 01 33

Telefontid mellan 10.00 - 12.00 tisdagar och torsdagar.

Har du ett pågående ärende? Ange ditt ärendenummer eller fastighetsbeteckning när du kontaktar oss så kan vi hjälpa dig snabbare.

Dela sidan:

Landshövding

Ulrica Messing

Besöksadress

Skeppsbrokajen 4

Postadress

371 86 Karlskrona

Organisationsnummer

202100-2320

Följ oss