Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Tackmiddag för oljeinsatser

Ett vacker dukat bord med blommor och vinglas

För att visa min uppskattning och tacksamhet höll jag under söndagen en middag på residenset med representanter från myndigheter, kommuner, organisationer och ideella krafter som gjort viktiga insatser vid oljekatastrofen i Pukaviksbukten.

Det var fantastiskt att få träffa alla och ta del av historier och upplevelser från en intensiv månad.

De prövningar som vårt län har ställts inför visar hur viktigt det är att vi som samhälle sluter upp och gemensamt samarbetar för att lösa en allvarlig kris. Förutom tjänstemän som jobbar med krishantering på myndigheter och i kommuner fanns även representanter på plats som på olika sätt bidragit i saneringsarbetet, till exempel kommunanställda, Hemvärnet, restaurang Kajutan, Katastrofhjälp – Fåglar och vilt, Sjövärnskåren och Karlshamns hamn.

En stor mängd frivilliga har velat hjälpa till att rädda Blekinges känsliga natur och djurliv. Det har varit rörande att se engagemanget.

Nu är det viktigt att vi är uthålliga eftersom saneringen kommer att ta lång tid. Det finns fortfarande mycket olja kvar i havet och den förändras i takt med årstiderna. Till våren vet vi hur vi påverkas när vattnet blir varmare.

Restaurang Blåregn från Sölvesborg stod för en välkomponerad meny som var mycket uppskattad. Vi fick en fin kväll tillsammans där jag hoppas att många fick ny energi att jobba vidare för att rädda Blekinges ömtåliga kustremsa och marina miljöer.

/Ulrica Messing, Blekinges landshövding.

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Ulrica Messing

Besöksadress

Skeppsbrokajen 4

Postadress

371 86 Karlskrona

Organisationsnummer

202100-2320

Följ oss