Höga flöden i Blekinge länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuell vädervarning.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Landshövdingen lyfter vikten av familjehem

Familjehem i fokus på residenset

Behovet av jour- och familjehem är stort i Blekinge. Nu bjuder landshövding Ulrica Messing in till en inspirationskväll på residenset för samtal och erfarenhetsutbyte. Förhoppningen är att fler vågar ta steget och blir familjehem.

- Det här ligger mig varmt om hjärtat. I dag far många barn illa och insatserna kommer för sent vilket får stora konsekvenser. Jag har personliga erfarenheter av vilken skillnad familjehem kan göra för att ge barn trygghet och vill därför lyfta socialtjänsten och familjehemmens viktiga arbete. Vi behöver fler familjehem i Blekinge och jag hoppas att fler vill ta steget, säger Ulrica Messing, Blekinges landshövding.

Som inspiration har landshövdingen bjudit in författaren och föreläsaren Thomas Ardenfors. Han har skrivit böckerna ”En extra plats i hjärtat” och ”Alla mina trettio barn”.

- Vi måste bli bättre på att hjälpa utsatta barn. Tillsammans med min familj har jag varit engagerad i familjehemsvården i snart trettio år. Jag ser fram emot att lyssna in hur tankarna går i Blekinge och få dela med mig av mina erfarenheter och goda exempel på hur andra regioner och kommuner arbetar med dessa frågor, säger Thomas Ardenfors.

Inbjudna är representanter från länets socialtjänster och familjehem. Syftet är att dela kunskap, erfarenhet och tankar om hur länet gemensamt kan arbeta för att rekrytera fler.

- Kvällen sätter fokus på det stora arbete socialtjänsten gör och familjehemmens viktiga roll. Att öppna upp sitt hem, ge trygghet och omsorg i vardagen och bli viktig för någon gör stor skillnad för barn och ungdomar. Även stöd från socialtjänsten och gemenskap med andra familjehem är en framgångsfaktor, säger Helene Sjöblom Andersson, utvecklingsledare för barn och unga inom Region Blekinge.

Alla barn och unga har rätt till en trygg uppväxt. Länsstyrelsen Blekinges uppdrag är att stödja kommuner och region i arbetet med att tillämpa barns rättigheter.

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Ulrica Messing

Besöksadress

Skeppsbrokajen 4

Postadress

371 86 Karlskrona

Organisationsnummer

202100-2320

Följ oss