Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Landshövdingen fick besök av Antikrundan

Antikrundan spelar in på residenset

I dag spelas Antikrundan in i Karlskrona. Men redan igår fick landshövding Ulrica Messing besök av programledaren Anne Lundberg och antikexperten Knut Knutson. Sveriges yngsta residens visades upp för tv-teamet och föremål värderades.

- Jag är mycket stolt över att få visa upp vårt vackra residens för hela svenska folket. Det var ett väldigt roligt och lärorikt besök som dessutom bjöd på en hel del spännande överraskningar, säger Ulrica Messing, Blekinges landshövding.

Det finns många antika föremål på residenset som Statens Fastighetsverk ansvarar för. Vilka föremål som lyftes fram och värderades under besöket avslöjas först i januari när programserien från årets turné börjar sändas i SVT1 och SVT Play.

Antikrundan har tidigare besökt både Sölvesborg och Ronneby. Det här är andra gången som Karlskrona får vara med i det populära tv-programmet vilket Blekinges landshövding tycker är fantastiskt roligt. Inspelningen på Stumholmen under torsdagen väntas även den här gången locka storpublik.

Residenset i Karlskrona som är Sveriges yngsta residens stod färdigt 1911 och ritades av arkitekt Gustaf Lindgren. Det var på initiativ av landshövding Axel Wachtmeister som det nya residenset byggdes eftersom det dåvarande på Ronnebygatan var i för dåligt skick. Byggnaden är uppförd i svenskt 1700-tals stil med engelska influenser. Residenset vid Kungsbron gavs en central placering då prominenta gäster kom med båt. 2001 renoverades det invändigt för att återställa det till hur det såg ut när det öppnades.


Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Ulrica Messing

Besöksadress

Skeppsbrokajen 4

Postadress

371 86 Karlskrona

Organisationsnummer

202100-2320

Följ oss