Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Från juli kan du söka bidrag för energieffektivisering i småhus

Villor på rad i sommargrönska. 

Foto Mostphotos.

Från och med den 3 juli 2023 kan du som bor i ett småhus som värms upp med el eller gas ansöka om bidrag för vissa energieffektiviserande åtgärder.

Regeringen har beslutat att länsstyrelserna ska handlägga ett nytt bidrag för energieffektivisering i småhus.

För att få bidrag ska du äga och bo i ditt småhus.

Du kan få bidrag för kostnader för vissa värmesystemsåtgärder. Exempelvis för att installera en bergvärmepump eller ett vattenburet värmedistributionssystem.

Du som fått bidrag för värmesystemsåtgärder kan också få bidrag för vissa klimatskärmsåtgärder. Exempelvis för kostnader för att byta ut fönster eller för tilläggsglasrutor i befintliga fönster.

Du kan få bidrag för högst hälften av dina bidragsberättigade kostnader, men maximalt 30 000 kronor för värmesystemsåtgärder och maximalt 30 000 kronor för klimatskärmsåtgärder.

Mer information finns på sidan Bidrag för energieffektivisering i småhus

Kontakt

E-post till bostadsstod.blekinge@lansstyrelsen.se
Telefon 010-224 01 33

Under vecka 29 och 30 har vi ingen telefontid men det går som vanligt att nå oss via e-post bostadsstod.blekinge@lansstyrelsen.se . Du kan också lämna ett meddelande i växeln så ringer vi upp så fort vi kan.

Har du ett pågående ärende? Ange ditt ärendenummer eller fastighetsbeteckning när du kontaktar oss så kan vi hjälpa dig snabbare.

Dela sidan:

Landshövding

Ulrica Messing

Besöksadress

Skeppsbrokajen 4

Postadress

371 86 Karlskrona

Organisationsnummer

202100-2320

Följ oss