Höga flöden i Blekinge länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuell vädervarning.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Analys visar att misstänkt innehåll i brev var ofarligt

Under morgonen tog Länsstyrelsen Blekinge emot ett brev med misstänkt farligt innehåll. Incidenten hanterades enligt myndighetens rutiner och kontoret utrymdes på all personal. Nu visar analysen att innehållet var ofarligt och polisen häver därför det avspärrade området på Skeppsbrokajen.

Det var på onsdagsmorgonen den 29 mars som flera länsstyrelser, inklusive Blekinge, tog emot ett brev med ett innehåll som bedömdes som misstänkt farligt. I enlighet med rutinerna utrymdes kontoret på all personal samtidigt som polis, räddningstjänst och ambulans kallades till platsen för att omhänderta den misstänkta försändelsen.

Brevet skickades på analys och det är nu konstaterat att innehållet var ofarligt. Polisen bedömer därför att faran är över och häver det avspärrade området och byggnaden öppnas upp igen.

De två medarbetare som hanterade brevet åkte till sjukhus för sanering och observation, men får alltså komma hem igen eftersom analyssvaren visade att de inte blivit utsatta för någon farlig kemisk substans.

Länsstyrelsen tackar framför allt all blåljuspersonal som deltog vid insatsen, men passar också på att tacka andra som ställde upp efter utrymningen:

  • Kustbevakningen, som erbjöd plats för länsstyrelsens personal ombord deras fartyg i hamnen.
  • Karlskrona kommun, som gav administrativt stöd till informationsspridning.
  • Restaurangen Seaside samt hotellet Clarion Collection, som erbjöd plats för medarbetare att arbeta från tillfälligt.

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Ulrica Messing

Besöksadress

Skeppsbrokajen 4

Postadress

371 86 Karlskrona

Organisationsnummer

202100-2320

Följ oss