Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Har du en bild på kungen i dina gömmor?

Kungen inspekterar lax vid Mörrumsån.

Visst nappar det! Kungen på laxfiske i Mörrumsån 1976. Foto: Sydbild, Blekinge Museums arkiv.

Den 20 april kommer DD.MM Konungen och Drottningen till Karlskrona och Blekinge för att fira kungens 50 år på tronen. I samband med besöket kommer Blekinge Museum att göra en fotoutställning med fokus på hans tidigare besök i länet. Nu behöver vi din hjälp!

- Kungen har en nära koppling till Blekinge, allt från sin tid som värnpliktig i Karlskrona till sina fisketurer vid Mörrumsån och inte minst i samband med sina officiella besök genom åren. Nu finns det möjlighet att visa upp dina okända kungabilder som kungaparet aldrig sett, säger Ulrica Messing, Blekinges landshövding.

Fotoutställningen på Blekinge Museum kommer att innehålla officiella bilder från kungens 50 år som statschef tillsammans med lokala bilder från hans besök i länet. Museet kommer att välja bilder från olika bildarkiv.

- Nu behöver vi din hjälp! Förutom officiella bilder vill vi gärna visa foton som är tagna av allmänheten. Kravet är att kungen ska vara med på bild och att fotot är taget i Blekinge. Har du en rolig eller oväntad bild i byrålådan, skicka in den till oss, säger Jonas Eckerbom, fotoantikvarie på Blekinge Museum.

Kungaparet besöker utställningen den 20 april. Därefter pågår den fram till den 20 maj på Blekinge Museum.

Bilderna på kungen ska vara i digitalt format. Har du en fysisk bild, skanna in eller fotografera av den. Skicka in din bild till: jonas.eckerbom@blekingemuseum.se. Tänk på att skriva var och när bilden är tagen och fotografens namn.

Kontakt