Risk för skogsbrand i Blekinge länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Kungen jubileumsfirar i Karlskrona

Jubileumsemblem inför Kungens firande av 50 år på tronen under 2023

Under 2023 firar H.M. Konungen 50 år på tronen. Med anledning av det besöker DD.MM. Konungen och Drottningen samtliga residensstäder under året. Torsdagen den 20 april är det Karlskrona och Blekinges tur att delta i firandet.

Det har gått 50 år sedan kronprins Carl Gustaf blev Sveriges konung den 15 september 1973. Jubileet kommer att firas både i Stockholm och runt om i landet. Från februari till september besöker Kungen och Drottningen landets 21 residensstäder. För Karlskrona väntar ett publikt evenemang med kungligt firande den 20 april.

- Jag ser mycket fram emot besöket. Det blir ett festligt tillfälle för oss i Blekinge att fira tillsammans med Kungaparet och jag hoppas att så många som möjligt vill dela dagen med oss. Firandet är en strålande möjlighet för hela vårt län att sluta samman och visa vad som är så speciellt med Blekinge, säger Ulrica Messing, Blekinges landshövding, som står värd för besöket.

Jubileumsåret inleds i januari med en Sverigemiddag på Kungliga Slottet. Vid middagen deltar representanter från Blekinge och övriga län tillsammans med respektive landshövding.

Mer information om programmet i Karlskrona kommer längre fram.

Läs mer om Jubileumsåret 2023 på Kungahuset.se Länk till annan webbplats.

Kontakt

Landshövding

Ulrica Messing

Besöksadress

Skeppsbrokajen 4

Postadress

371 86 Karlskrona

Organisationsnummer

202100-2320

Följ oss