Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Margaretha Lewenhagen ny chefsjurist på länsstyrelsen

Länsstyrelsen Blekinge har rekryterat tidigare rådman och åklagare Margaretha Lewenhagen till tjänsten som chefsjurist. Hon tillträdde i dag den 15 augusti.

– Jag är mycket glad över att välkomna Margaretha Lewenhagen till oss på Länsstyrelsen Blekinge. Hennes gedigna kompetens inom rättsområdet är en stor styrka för vår expertmyndighet. Dessutom har hon god erfarenhet av att leda förändringsarbeten och är en uppskattad ledare. Margaretha blir ett starkt tillskott i vår ledningsgrupp och en viktig del i vårt fortsatta utvecklingsarbete, säger Ulrica Messing, landshövding i Blekinge.

Margaretha Lewenhagen kommer närmast från rollen som rådman vid Blekinge tingsrätt. Tidigare har hon jobbat som åklagare med inriktning på IT-brott, relationsvåld och sexualbrott. Hon har även erfarenhet från roller som advokat, högskoledirektör, sektionschef på Migrationsverket och polischef i Östergötland och Skåne.

– Jag är full av energi inför mitt nya uppdrag. Jag ser fram emot att fördjupa mig i nya rättsområden med ett lokalt perspektiv och stärka rättssäkerheten i Blekinge. Våra beslut ska präglas av tydlighet, professionalism och transparens med väl underbyggd argumentation. Det ska bli roligt att utveckla länsstyrelsens arbete tillsammans med alla medarbetare, säger Margaretha Lewenhagen.

Margaretha tillträdde tjänsten som chefsjurist och ansvarig för juristfunktionen på Länsstyrelsen Blekinge i dag den 15 augusti 2022.

Kontakt

Landshövding

Ulrica Messing

Besöksadress

Skeppsbrokajen 4

Postadress

371 86 Karlskrona

Organisationsnummer

202100-2320

Följ oss