Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Peter Ryman ny försvarsdirektör i länet

Peter Ryman blir ny försvarsdirektör på Länsstyrelsen Blekinge. Han kommer närmast från Kustbevakningen och tillträder sin nya tjänst i september.

– Jag är mycket glad över att välkomna Peter till oss på Länsstyrelsen Blekinge. Med sina ledaregenskaper och långa erfarenhet inom krisberedskap och samverkan kommer han att stärka vår organisation framåt. Peter kommer att ha en central roll som försvarsdirektör när vi ökar takten på länets arbete inom civilt försvar, säger Ulrica Messing, landshövding i Blekinge.

Peter började sin bana som officer i marinen. Han blev sedan tullinspektör och sedermera Förste Tullinspektör på Tullverket innan han började på Kustbevakningen. Sedan dess har Peter arbetat i olika roller på myndigheten, där han just nu är kuststationschef i Oskarshamn. Peter har också fungerat som expertstöd i olika nationella och internationella arbetsgrupper under sin tid på Kustbevakningen.

– Jag ser fram emot att få vara en del av den resa som vi ska göra tillsammans. Vi står bland annat mitt i den största satsningen på totalförsvaret i modern tid och där är Blekinge ett strategiskt viktigt län. Jag ser framför mig en nära samverkan med våra kommuner, regionen och Försvarsmakten i arbetet framåt, säger Peter Ryman.

Peter tillträder tjänsten som försvarsdirektör och ansvarig för funktionen för samhällsberedskap på avdelningen för stöd och utveckling den 1 september 2022.

Kontakt

Landshövding

Ulrica Messing

Besöksadress

Skeppsbrokajen 4

Postadress

371 86 Karlskrona

Organisationsnummer

202100-2320

Följ oss