Aktuella varningsmeddelanden i Blekinge länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Storsatsning på Blekinges infrastruktur

I dag meddelade regeringen att de utökar satsningen på Sydostlänken mellan Olofström och Blekinge kustbana i den kommande nationella planen för infrastruktur. Totalt får Sydostlänken 3,9 miljarder kronor. Regeringen väljer också att satsa 500 miljoner kronor på att bygga om E22 mellan Ronneby Östra och Nättraby till motorväg.

– Det är en historisk dag för Blekinge. Aldrig tidigare har regeringen satsat så mycket pengar på vårt läns infrastruktur. Det ger oss möjlighet att säkra en hållbar utveckling av länet. Bättre spår och vägar är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta leva, bo och verka här – inte minst våra industrier som är beroende av ett väl utbyggt transportnät. Detta är ett riktigt glädjande besked som vi har väntat på länge, säger Ulrica Messing, Blekinges landshövding.

Satsningen innebär en helt ny bana mellan Olofström och Blekinge kustbana samt upprustning och elektrifiering av befintlig järnväg mellan Älmhult och Olofström. Nya mötesstationer etableras mellan Älmhult och Karlshamn, flera plankorsningar över järnvägen slopas och bangårdar byggs om.

Regeringen meddelade också att Europaväg 22 (E22) mellan Ronneby Östra och Nättraby byggs om till motorväg. Vägen är hårt trafikerad och har i dag relativt låg standard.

Kontakt