Aktuella varningsmeddelanden i Blekinge länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Kungaparet firar nationaldagen i Olofström

Kungaparet

Foto: Linda Broström Kungliga Hovstaterna.

I år får nationaldagsfirandet i Blekinge kunglig glans när DD.MM. Konungen och Drottningen besöker Olofström den 6 juni. I programmet ingår ett företagsbesök på Volvo Cars och firande med allmänheten i Holje Park. 

Med anledning av nationaldagen och Olofströms 50-årsjubileum som kommun besöker Kungaparet Blekinge.

- Vi ser fram emot att få välkomna Kungaparet till Blekinge och fira vår nationaldag tillsammans. Det är en fin tradition att hylla Sverige och vårt demokratiska samhälle. Det är också en dag för oss att samlas och känna gemenskap, värme och framtidstro, säger landshövding Ulrica Messing.

Länsstyrelsen har utformat ett program i nära samarbete med Olofströms kommun. Firandet blir en folkfest i Holje Park där Sölvesborgs musikkår och Olofströms musikskola bjuder på underhållning. Kungen högtidstalar och överlämnar fanor till föreningar.

Kungaparet anländer till Olofström strax efter kl. 10.30 och inleder med ett besök på Volvo Cars. Därefter väntar firande med allmänheten i Holje Park från kl. 11.30 till kl. 12.30. Besöket avslutas med lunch tillsammans med landshövdingeparet och kommunens företrädare. Kungaparet återvänder sedan till Stockholm för att delta i det traditionsenliga firandet av nationaldagen på Skansen.

Detaljerat program för dagen hittar du här! Länk till annan webbplats.

Ackreditering

Media är välkomna att delta i besöket på Volvo Cars och vid firandet i Holje Park men vi behöver information om vilka som deltar och vid vilka tillfällen. Ackreditering krävs.

Anmälan senast torsdag den 2 juni kl. 14.00 via mejl till: petra.sapic@lansstyrelsen.se

Ange namn, mobilnummer, mejladress, medieföretag/tidning eller motsvarande och ange vilka programpunkter du är intresserad av.

Vi återkommer med exakta tider och adresser samt ytterligare anvisningar efter ackreditering.

Behandling av personuppgifter

Nationaldagsfirandet i Olofström den 6 juni 2022 kommer att dokumenteras genom fotografering. Bilderna kan komma att publiceras i Länsstyrelsen Blekinges interna och externa kanaler som till exempel lansstyrelsen.se/blekinge och sociala medier.

Du som hamnar på bild har rätt att få den bortplockad och raderad. Kontakta därför den aktör vars kanal du önskar få bilden bortplockad från.

Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter på.

 

Kontakt