Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Läget i länet vecka 17

Varje vecka publicerar vi en uppdatering som redovisar hur det säkerhetspolitiska läget påverkar Blekinge just nu.

Landshövdingen träffade Tullverkets ledningsgrupp

Landshövding Ulrica Messing besökte Verköhamnen i Karlskrona tillsammans med Tullverkets generaldirektör Charlotte Svensson med ledningsgrupp.

– Jag är imponerad av hur väl svenska myndigheter, Karlskrona kommun, Stena Line och frivilliga organisationer har samverkat i en utmanande situation. Jag vill också ge en eloge till de blekingar som visat medmänsklighet genom att dela ut fika och förnödenheter vid ankomsthallen från tidig morgon till sen kväll, säger landshövding Ulrica Messing.

Myndigheterna anpassar sin närvaro

Svenska myndigheter anpassar sin närvaro vid färjeläget efter passagerarlistor med fortsatt fokus på att bekämpa smuggling och människohandel.

Samverkansmöten fortsätter

Länsstyrelsen fortsätter hålla samverkansmöten med berörda aktörer trots minskad flyktingström. Vi följer händelseutvecklingen noggrant.

Nästa veckas lägesbild publiceras den 3 maj.

Om uppdraget

Länsstyrelserna har fått i uppdrag att redovisa regionala lägesbilder till Regeringskansliet över effekterna av den säkerhetspolitiska utvecklingen i Sveriges närområde. Det handlar bland annat om migrationsrelaterade frågor, cybersäkerhet, desinformation, påverkan på samhällsekonomin, samhällets funktionalitet och andra konsekvenser i respektive län.

Länsstyrelsen Blekinge sammanställer uppgifter från olika aktörer i länet, däribland kommunerna och regionen, för att ge en samlad bild av läget för veckan som gått.

Ta del av tidigare lägesbilder och läs mer om vad länsstyrelsen gör på vår sida om det säkerhetspolitiska läget

Kontakt

Malin Lind Mattsson

Försvarsdirektör
Telefon: 010-224 02 26