Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Vill du jobba som rösträknare i höst?

Inför valet den 11 september söker Länsstyrelsen Blekinge rösträknare. Är du en person som trivs i strukturerade miljöer, är van att arbeta efter givna ramverk och regler och har ett stort samhällsintresse? Då kan det här vara ett uppdrag för dig.

Länsstyrelsen Blekinge ansvarar för den slutliga sammanräkningen av röster i det allmänna valet. Rösterna kontrollräknas med start den 12 september och vi söker nu totalt 30 rösträknare till sammanräkningen av rösterna under veckorna efter valdagen.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna innebär att du som rösträknare svarar för räkning, granskning, bedömning, sortering av valsedlar liksom upprättande av listor. Arbetsuppgifterna utförs under en viss tidspress och kan tidvis vara av monoton karaktär.

En obligatorisk utbildning på ungefär tre timmar sker i slutet av augusti inför det allmänna valet i september.

Kvalifikationer

  • Du har fyllt 18 år och har ett intresse av och förståelse för den demokratiska processen. Meriterande för anställningen är tidigare erfarenhet av liknande uppgifter i samband med valarbete.
  • Som person är du ansvarsfull, noggrann och samhällsintresserad. Du är metodisk och strukturerad med god förmåga att följa givna instruktioner och samarbetar väl med andra.
  • Du uttrycker dig väl i både tal och skrift på svenska. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.
  • Du som deltar i rösträkningen hos länsstyrelsen får inte ha tjänstgjort som röstmottagare eller rösträknare hos kommunen under valet. Du får inte heller ha kandiderat i något av valen som räknas hos oss.

Arbetstider

12 september - 21 september 2022, klockan 08.00-17.00.

Slutdatum är preliminärt utifrån valdeltagandet och övertidsarbete kan förekomma. Du måste kunna arbeta under hela perioden.

Övrigt

Rösträkningen är en offentlig förrättning vilket innebär att allmänhet och massmedia har tillträde till den. Fotografering och videoinspelning kan förekomma.

Inför en eventuell anställning kommer du att behöva visa upp ett utdrag ur belastningsregistret.

Ansökan

Ansökningstiden har gått ut. Sista ansökningsdag var den 6 maj 2022.

Kontakt

Val

E-post till val.blekinge@lansstyrelsen.se
010-224 00 00 (växel)

Växeln är öppen mån-fre kl. 08.00-16.30