Risk för skogsbrand i Blekinge länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Ny film om ansvarsfullt sportfiske och återutsättning av gädda

Länsstyrelsen Blekinge har tillsammans med projektet "Hållbar fisketurism i Vänern" tagit fram en film om ansvarsfullt sportfiske och återutsättning av gädda.

– Gäddan är otroligt viktig för ekosystem, fiskerinäringen, fisketurismen och sportfisket. Vi har under flera år arbetat målmedvetet för hållbara bestånd och hållbart sportfiske efter gädda i Blekinge skärgård, bland annat genom fredningsområden och riktlinjer för gäddfisketävlingar. Filmen är en i raden av insatser för hållbart gäddfiske och hållbara gäddbestånd, säger Martin Stålhammar, fiskekonsulent, Länsstyrelsen Blekinge.

I filmen får vi följa med på gäddfiske i Blekinge skärgård tillsammans med Martin Stålhammar och Petter Tibblin, docent i fiskekologi vid Linneuniversitetet.

Se filmen på Youtube Länk till annan webbplats.

– Genom samverkan och erfarenhetsutbyte har vi bättre förutsättningar och möjligheter att möta det ökade intresset och sportfisket efter gädda på ett ansvarsfullt sätt. Det är också tankar och tips om ansvarsfullt sportfiske som vi vill förmedla i filmen, säger Simon Jonsson, projektledare för projektet Hållbar fisketurism i Vänern.

Kontakt