Risk för skogsbrand i Blekinge länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

3 000 boendeplatser i Blekinge

Blekinge kan erbjuda cirka 3 000 boendeplatser för de människor som tar sin tillflykt till Sverige med anledning av händelseutvecklingen i Ukraina. Det visar en inventering som Länsstyrelsen Blekinge har gjort på uppdrag av regeringen.

Uppdatering av boendeinventering den 5 april

Länsstyrelserna uppdaterade den 5 april inventeringen av tillfälliga boendeplatser. Det totala antalet boendeplatser som Migrationsverket kan använda utifrån behov uppgår nu till 73 647 stycken istället för 74 042 boendeplatser som uppgavs den 25 mars.

Bakgrunden till uppdateringen är att den ursprungliga listan inkluderade alla boendeplatser som kommuner med flera rapporterat in till och med morgonen den 25 mars. Under fredagen den 25 mars drog några aktörer tillbaka sina platser medan andra aktörer tillkom med ytterligare boendeplatser.

Nyheten är uppdaterad med siffrorna i den reviderade listan.

– Att Blekinge, på så här kort tid, har möjlighet att ställa cirka 3 000 platser till Migrationsverkets förfogande är en styrka. Vi är ett stort ankomstlän men långt ifrån alla stannar här utan reser vidare i landet. Migrationsverket ansvarar för att placera flyktingar som är i behov av boende, säger Johanna Duhlaku, funktionschef social hållbarhet, Länsstyrelsen Blekinge.

Den 11 mars fick länsstyrelserna i uppdrag av regeringen att göra en inventering av befintliga lokaler, anläggningar och andra enklare boendeformer som kan användas som tillfälliga boenden på såväl kort som något längre sikt. I första hand handlar det om platser för tillfälliga bostäder i kommunal och statlig regi men även privata ingår.

Länsstyrelsen har i samverkan med kommuner, region och andra aktörer i länet genomfört inventeringen och resultatet har rapporterats in till Migrationsverket den 25 mars.

Antal boendeplatser per kommun

Karlskrona: 757

Ronneby: 273

Karlshamn: 1270

Sölvesborg: 636

Olofström: 80

Kontakt

Landshövding

Ulrica Messing

Besöksadress

Skeppsbrokajen 4

Postadress

371 86 Karlskrona

Organisationsnummer

202100-2320

Följ oss