Aktuella varningsmeddelanden i Blekinge länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Skärpta restriktioner för evenemang

Länsstyrelsens logotyp.

Regeringen har tidigare informerat om att införa ytterligare restriktioner med anledning av den ökade smittspridningen av covid-19 och det ansträngda läget i vården till följd av pandemin.

Från och med i dag den 19 januari gäller följande vid evenemang:

  • Deltagartaket för privata sammankomster som genomförs i hyra lokaler sänks från 50 till max 20 deltagare. Undantag görs för begravningsceremonier och minnesstunder där gränsen fortsatt är 50 deltagare.
  • Deltagartak på max 500 personer införs för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar, inklusive mässor, inomhus. Kravet på vaccinationsbevis kvarstår.

Regeringen har också beslutat att den som anordnar en allmän sammankomst eller offentlig tillställning inomhus kan använda sig av sektionering. Om anordnaren delar upp lokalen, området eller utrymmet i sektioner gäller deltagartaket på 500 deltagare för varje sektion, men deltagare från olika sektioner får inte komma i kontakt med varandra under eller i direkt anslutning till sammankomsten eller tillställningen. Det innebär alltså att ett arrangemang som helhet i sådana fall kan ha fler än 500 deltagare.

På Länsstyrelsens webbplats hittar du mer information om vad restriktionerna innebär för verksamheter som omfattas av den tillfälliga covid-19-lagen. Du som bedriver en verksamhet eller är arrangör är även välkommen att vända dig till Länsstyrelsen för rådgivning.

Tillsyn av den tillfälliga covid-19-lagen | Länsstyrelsen Blekinge (lansstyrelsen.se) Länk till annan webbplats.

För mer information om samtliga förbud, råd och rekommendationer som gäller just nu med anledning av pandemin, se Krisinformations webbplats:

Coronapandemin: Detta gäller just nu - Krisinformation.se Länk till annan webbplats.

Kontakt