Risk för skogsbrand i Blekinge länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Ansök om en svensk fana eller flagga

En svensk flagga

Som ett led i att sprida användandet av svenska flaggan delar Stiftelsen Sveriges Nationaldag varje år ut ett antal fanor till föreningar och organisationer i landet. Sista ansökningsdag är 1 januari 2022.

Nu är det dags för föreningar och organisationer i Blekinge län att ansöka om en svensk fana.

Stiftelsen Sveriges Nationaldag beslutar vilka föreningar som tilldelas en fana. Därefter överlämnar Blekinges landshövding fanorna till mottagarna under en ceremoni på residenset den 6 juni 2022.

Fanor

Fanorna levereras i ett paket som innehåller:

  • en fanduk (160 x 100 cm)
  • tvådelad fanstång i vitlackerat trä med beslag i gedigen mässing inklusive gjutet toppemblem med Vasakärve.
  • mässingsskylt med inskriptionen ”Gåva från stiftelsen Sveriges Nationaldag den 6 juni 2022” monterat på fanstången

Flaggor

Stiftelsen och Riksdagsförvaltningen samarbetar i år och under 2022 för att sprida kunskap om flaggan som symbol för Sverige och om riksdagens demokratijubileum. Ett begränsat antal flaggor, 15 stycken, som varit hissade på riksdagshuset kommer att delas ut till föreningar och organisationer som ansöker om att få en flagga.

Med föreningar och organisationer kommer stiftelsen att kunna jämföra skolor, universitet samt vård- och omsorgsboenden.

Ansökan

Ansök på stiftelsen Sveriges Nationaldags webbplats Länk till annan webbplats.

Ansökan ska innehålla distributionsadress, namn och mobilnummer till kontaktperson/mottagare dit flaggan eller fanan ska levereras då avierna skickas ut med sms. Ansökningarna ska vara Stiftelsens kansli tillhanda senast den 1 januari 2022.

Stiftelsen Sveriges Nationaldag

Stiftelsen Sveriges Nationaldags uppdrag är att främja intresset och respekten för Nationaldagen och svenska flaggan. Bland annat arbetar de för att firandet av Nationaldagen ska öka och bli allt mer populärt.

Huvudmän för stiftelsen är rikets 21 landshövdingar. Riksdagens talman är stiftelsens ordförande.

Kontakt