Aktuella varningsmeddelanden i Blekinge länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Antidopningsvecka i Blekinge

En hans som håller i en burk med gröna och vita piller i.

I dag startar den regionala och årliga antidopningsveckan i Blekinge. Syftet är att uppmärksamma Blekinges antidopningsarbete, öka kunskap och medvetenhet om problemet och att det finns hjälpa att få. Uppmärksamhetsveckan pågår från den 27 september till den 3 oktober.

Årets informationskampanj riktar sig framförallt till unga vuxna som använder dopningsmedel på grund av estetiska skäl i jakten på den perfekta kroppen.


- Vi vill belysa att dopning är ett hälsofarligt lagbrott som även förekommer bland vanliga motionärer. Samtidigt vill vi skapa medvetenhet om några vanliga tecken på missbruk och inte minst öka kunskap om att det finns hjälp och stöd att få i alla länets fem kommuner, säger Sanna Sommén, ANTDS-samordnare på Länsstyrelsen Blekinge.


Kampanjen pågår fram till den 3 oktober och syns under veckan i flera regionala aktörers sociala medier och webbplatser tillsammans med kommunikationsinsatser på länets gym.

Antidopningsveckan arrangeras av Blekingesamverkan mot droger – ett samverkansorgan för Blekinges regionala förebyggande arbete kring alkohol, narkotika, dopning, tobak och spel (ANDTS). Medverkande parter är länsstyrelsen, polisen, regionen och länets fem kommuner.


Läs mer i årets antidopningsbroschyr:

Dopning - Ett hälsofarligt lagbrott Pdf, 1.1 MB.

Kontakt