Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Blekingestafetten - Friluftslivets år 2021!

Helena Morgonsköld, vikarierande landshövding

Under Friluftslivets år 2021 bjuder Sveriges alla landshövdingar in till en friluftsaktivitet i sitt län. Blekinges vikarierande landshövding Helena Morgonsköld tar detta vidare till länet och utmanar kommunerna till en stafett längs Blekingeleden.

Syftet med landshövdingestafetten är att uppmärksamma Friluftslivets år - friluftslivets betydelse för folkhälsa och de friluftspolitiska målen. Det är också en unik möjlighet att synliggöra Sveriges samtliga 21 läns stora variation av fina natur- och kulturområden.

I Blekinge har vi Blekingeleden som förenar oss i hela länet och som fått en nystart där hela leden har renoverats och en ny guidebok har getts ut. Nu i maj månad lanseras också den nya webbsidan blekingeleden.com.

- Jag utmanar alla kommuner i Blekinge att gå Blekingeleden tillsammans med mig, säger Helena Morgonsköld, vikarierande landshövding vid Länsstyrelsen Blekinge.

Vandringen genomförs som en stafett där varje kommun deltar med vandrare längs sina etapper. Följ gärna stafetten digitalt på respektive kommuns Facebook och Instagram med #blekingestafetten. Den nationella stafetten kan under året följas på #landshövdingestafetten.

Start: Tisdag 11 maj klockan 8:30 utanför Sölvesborgs järnvägsstation.

Mål: Fredag 21 maj på eftermiddagen i Bröms.

Under pågående pandemi är det enbart en vandrare, eventuell i sällskap med en familjemedlem, som går en etapp. Ingen publik får samlas utan stafetten följs via sociala medier.

Karta till de olika etapperna finns på ARK56 sida: Blekingeleden | Naturkartan Länk till annan webbplats.

Kontakt