Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Grattis Peter Mattisson – årets ”Bästa Blekingeföretag”

Två personer i varsin fåtölj samtalar, i bakgrunden en skärm och texten "Guldeken".

Blekingeprofilen och entreprenören Peter Mattisson kammade hem länsstyrelsens pris ”Bästa Blekingeföretag” på den digitala näringslivsgalan Guldeken som webbsändes direkt från Ronneby under fredagskvällen.

– Peter är en visionär företagsledare som får saker och ting att hända. Han har genom sitt entreprenörskap bidragit till ett mer tjänste- och kunskapsbaserat näringsliv och med ett brinnande engagemang verkligen satt Blekinge på kartan. Han är en god förebild som personifierar länsstyrelsens vision att utveckla Blekinge på ett hållbart sätt, säger Lena Stävmo, juryns ordförande och avdelningschef på Länsstyrelsen Blekinge.

I sin nuvarande roll är Peter Mattisson VD och koncernchef på utvecklingsföretaget CIMON AB. Han ingår dessutom i ett nationellt projekt tillsammans med sju av Sveriges vassaste entreprenörer som har till uppgift att säkerställa att svenska företag går stärkta ur den pågående pandemin.

– Jag känner mig stolt över den fina utmärkelsen och det vi har lyckats åstadkomma med alla våra fantastiska medarbetare på CIMON. Blekinge är Sveriges vackraste region där vi tillsammans skapar unika möjligheter för god tillväxt och hållbar utveckling, säger Peter Mattisson.

I juryn ingick Länsstyrelsen Blekinge, Almi Företagspartner, Deloitte och Svenskt Näringsliv. Övriga nominerade i kategorin var Baga Water Technology AB och Scanbox Thermoproducts AB.

Kontakt

Landshövding

Ulrica Messing

Besöksadress

Skeppsbrokajen 4

Postadress

371 86 Karlskrona

Organisationsnummer

202100-2320

Följ oss