Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

En vecka fri från våld

Texten "En vecka fri från våld" mot turkos bakgrund.

En vecka fri från våld är en återkommande kampanj- och aktivitetsvecka som sätter ljuset på det förebyggande arbetet mot mäns våld mot kvinnor. Som en del i detta arbete erbjuds under veckan tre digitala föreläsningar i Blekinge.

Mäns våld mot kvinnor ska upphöra! Det är ett av sex delmål i den svenska jämställdhetspolitiken. Sedan 2017 finns en nationell strategi för att förebygga och bekämpa mäns våld mot kvinnor. Målsättningen är att mäns våld mot kvinnor ska upphöra och att kvinnor och män, flickor och pojkar ska ha samma rätt och möjlighet till kroppslig integritet.

I år är temat våld och utsatthet för HBTQ-personer. Under veckan kommer tre digitala föreläsningar på temat erbjudas.

Måndagen den 30 november föreläser Tony Irving, dansare och jurymedlem i Let´s dance, om lyckan att våga vara sig själv. Tisdagen den 1 december delar den välkände dansaren Tobias Karlsson med sig av sin svåra tid med mobbing och att komma ut som homosexuell – men också hur han äntligen fann sig själv, friheten och styrkan att aldrig ge upp något man älskar.

Fredagen den 4 december föreläser Linda Hansson, utvecklingsledare på Dialoga (ett kompetenscentrum som arbetar med våld i nära relationer och hedersrelaterat våld i Göteborgs Stad), om HBTQ och hedersrelaterat våld. Föreläsningen riktar sig till chefer, politiker och tjänstepersoner som möter målgruppen.

Det är gratis att delta på föreläsningarna.

Anslut till evenemangen i vårt kalendarium

En vecka fri från våld är ett samarbete mellan Länsstyrelsen Blekinge, Region Blekinge, NSPH, Karlskrona kvinnojour, Kvinnojouren Karlshamn, Olofströms Kvinno- och Tjejjour, Ronneby Kvinnojour, Unizon, Kvinnojouren Embla, Karlskrona kommun, Ronneby kommun, Karlshamns kommun, Olofströms kommun och Sölvesborgs kommun.

Kontakt