Aktuella varningsmeddelanden i Blekinge länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Det är en annorlunda sommar

Sten Nordin

Sommaren är här och vår längtan efter semester är stor. Samtidigt har smittspridningen av coronaviruset i Blekinge tagit fart och det är viktigare än någonsin att hålla ut och hålla avstånd.

Sedan i våras gör vi alla uppoffringar för att minska smittspridningen. Nu är det sommar och längtan efter att gå tillbaka till vardagen är stor. Men coronapandemin tar inte semester. Samtidigt som läget fortfarande är allvarligt finns det ändå ljusglimtar och möjligheter till en skön sommar.

Årets sommar är speciell på många sätt men tillsammans håller vi ut. Vi måste fortsätta hålla avstånd även när vi är på semester. Vårt vackra Blekinge med sin fantastiska natur och omväxlande landskap ger oss ändå stora möjligheter till avkoppling och att få njuta av sommaren.

Efter att Folkhälsomyndigheten lättat på reserestriktionerna kan personer utan symtom resa inom Sverige sedan den 13 juni, ett besked som många företagare inom besöksnäringen i Blekinge välkomnade. För många är sommaren också en tid då vi har möjlighet att umgås med släkt och vänner som vi kanske inte annars delar vardagen med om vi bor på annan ort.

Men reselättnader innebär inte lättnader i Folkhälsomyndighetens råd och rekommendationer. Det är viktigare än någonsin att följa rekommendationerna för att minska spridningen av covid-19 och minska trycket på sjukvården i länet. Tänk på att hålla fysiskt avstånd, tvätta händerna och att stanna hemma vid minsta sjukdomssymtom.

Genom att fortsätta följa rekommendationerna för att minska smittspridningen i Blekinge visar vi omtanke om varandra och om oss själva. Håll kontakt med nära och kära men håll avstånd. Skydda de äldre och de sköra. Pandemin är långt ifrån över.

Tack till er som håller i, håller ut och håller avstånd. Ni gör skillnad.

Med en önskan om en fin sommar!
Landshövding Sten Nordin

Kontakt