Aktuella varningsmeddelanden i Blekinge länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Sveriges nationaldag 2020

Blekinges landshövding Sten Nordin står framför kameran i residensets trädgård.

I år firar vi Sveriges nationaldag digitalt med en film från residenset. Landshövding Sten Nordin håller tal och delar ut en flagga från Stiftelsen Sveriges Nationaldag till Torsö Fiskehamnsförening i Sölvesborg.

Sveriges nationaldag firas på ett annorlunda sätt i år på grund av den pågående pandemin. För att undvika stora folksamlingar och minska risken för smittspridning uteblir de traditionella tillställningarna. Men fira ska vi göra ändå. När samhället befinner sig i en svår situation är det extra viktigt att vi håller fast vid våra traditioner och bidrar till att sprida gemenskap och värme.

Inför nationaldagen delar landshövdingen ut flaggor och fanor till föreningar från Stiftelsen Sveriges Nationaldag. Tidigare i veckan var Bertil Nilsson och Rolf Nilsson från Torsö Fiskehamnsförening i Sölvesborg på residenset i Karlskrona för att ta emot en flagga och fira med tårta och kaffe.

Landshövdingens tal

Vi samlas här i dag i residensets vackra trädgård, som vackrast nu i början på juni. Det är för att dela ut en flagga från Stiftelsen Sveriges Nationaldag till Torsö Fiskehamnsförening.

Det är en fin tradition att vi på nationaldagen, eller inför nationaldagen, delar ut flaggor och fanor till olika föreningar för att uppmärksamma deras fina verksamhet.

Nationaldagen är ju alltid viktig, men i år är det ännu viktigare att vi samlas på nationaldagen, samlas kring att vi är ett land där vi ställer upp för varandra, där vi hjälper varandra, men där vi också ser framåt mot en framtid gemensamt då vi har kommit förbi den här våren och den här pandemin som har drabbat oss.

Även om det här blir en speciell sommar då vi fortfarande måste tänka på att vara extra rädda om varandra och oss själva, så ger ju Blekinge och Blekinges fantastiska natur så rika möjligheter att komma ut och ändå ha en skön sommar och ändå kunna träffas ute i naturen eller i trädgårdar eller var det nu kan vara.

Så jag vill önska alla här en riktigt fin nationaldag och en riktigt skön och härlig sommar.

Kontakt