Aktuella varningsmeddelanden i Blekinge länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Håll ut och håll avstånd  

En vår och sommar med annorlunda firande väntar. För att bromsa spridningen av coronaviruset måste vi fortsätta följa restriktionerna och visa omtanke om varandra genom att ta vårt personliga ansvar.

Förbudet mot allmänna sammankomster med fler än 50 personer gäller även utomhus. Trängsel och folksamlingar ska undvikas och vi behöver alla se till att hålla avstånd. Även större bjudningar som hålls i hemmet eller utomhus är olämpliga.

- Det personliga ansvaret är viktigt. Det gäller vid kommande högtider och studentfester. Genom att inte arrangera eller delta i större fester och kalas hjälps vi åt för att skydda oss själva och andra från att bli sjuka. Även om unga personer kanske inte själva drabbas hårt kan de smitta andra som riskerar att bli allvarligt sjuka, säger landshövding Sten Nordin.

Det här året är speciellt och utmanande på så många sätt. Ju fler veckor coronapandemin pågår desto större konsekvenser får det i vårt samhälle. För många är vardagen inte sig lik längre och längtan efter gemenskap är stor.

- Situationen med covid-19 innebär att vi alla måste tänka om och anpassa oss efter det rådande läget. Vi får inte luta oss tillbaka och slappna av. Vi måste fortsätta att hålla ut och att hålla avstånd till varandra, både inomhus och utomhus, för att tillsammans minska smittspridningen i Blekinge, säger Sten Nordin.

Kom ihåg!
Du som tillhör en riskgrupp eller är över 70 år bör avstå från alla sociala tillställningar oavsett storlek. Den som känner sig minsta förkyld ska hålla sig undan andra helt och hållet.

Studentfirandet blir småskaligt i år Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Inför studentexamen 2020 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Läs mer om Folkhälsomyndighetens råd för att hindra smittspridning Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakt