Aktuella varningsmeddelanden i Blekinge länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Har du en riktigt bra innovation?

Nyhet skapa

Nu kan du ansöka om SKAPA-priset 2020. Var med och tävla om Sveriges största utvecklingspris – skicka in ditt tävlingsbidrag senast den 31 maj.

550 000 kronor delas ut till årets vinnare av SKAPA-priset. Priset är instiftat till minne av Alfred Nobel och syftet är att ge stöd åt uppfinnare så att de kan utveckla sina innovationer till produkter och tjänster på marknaden.

Var fjärde nyregistrerat företag har startats av en ung person under 30 år. För att uppmuntra ännu fler unga att våga tro på sina idéer och bidra till Sveriges utveckling lanserades för snart tio år sedan utmärkelsen SKAPA-talang för unga innovatörer. Alla som är född mellan 1990 och 2000, har nu möjlighet att vara med och tävla om 250 000 kronor.

— Vi vill nå unga innovatörer som representerar båda könen, vilket innebär att vi gärna ser fler kvinnliga sökande, säger Sten Nordin, landshövding i Blekinge.

Du kan söka själv eller nominera någon annan. Sista dag att ansöka är den 31 maj 2020.

Ansökningsformuläret till SKAPA-priset och SKAPA-talang för unga innovatörer finns på www.stiftelsenskapa.se Länk till annan webbplats.

Pristagare på länsnivå

Urvalet sker i två steg. Det första steget sker på regional nivå, där en regional SKAPA-jury bestående av representanter från Science Park, Almi Företagspartner, lokala uppfinnarföreningar och andra regionala aktörer utser länsvinnare - en länsvinnare för SKAPA-priset och en länsvinnare för SKAPA-talang för unga innovatörer. Länsvinnarna går sedan vidare för att delta i tävlingen på den nationella nivån som utser årets nationella pristagare.

I varje län hålls en länsprisutdelning med landshövdingen som prisutdelare. Där delas priser på 10 000 kronor ut till varje länsvinnare. Juryn kan även dela ut hedersomnämnanden.

Nationell bedömning och prisutdelning

Den 12 november 2020 i Stockholm får länsvinnarna chansen att göra en kortare presentation (pitch) av sitt projekt som bedöms av en kvalificerad panel. Ett pitchpris utdelas till den bästa pitchen. De nationella priserna delas ut på kvällen under SKAPA Innovationsgala i Stockholm den 12 november på kvällen under SKAPA Innovationsgala. 550 000 kronor delas ut till årets vinnare av SKAPA-priset och 250 000 till SKAPA-talang för unga innovatörer.

SKAPA-förebild till minne av Leffe Smith

Stiftelsen delar även ut det nationella priset SKAPA-förebild till minne av Leffe Smith, på 100 000 kronor till en person vars insats varit avgörande för ett projekt som nått kommersiell framgång, men som inte är entreprenören.

Mer information: www.stiftelsenskapa.se Länk till annan webbplats.

Kontakt
Lena Stävmo, utvecklingsstrateg regional tillväxt, Länsstyrelsen Blekinge.
E-post: lena.stavmo@lansstyrelsen.se
Telefon: 010-224 02 31

Kontakt