Publiceringsdatum: 4 oktober 2019

Senast uppdaterad: fredag 4 oktober, 08.15

Ambassadörer från fyra länder besöker Blekinge

Logga

Den 7 oktober står landshövding Sten Nordin värd för ett besök av Tjeckien, Slovakien, Ungern och Polens ambassadörer.

Programmet inleds på Eriksberg Hotel & Nature Reserve med information och rundtur. Resan går sedan vidare till Karlskrona där ett företagsbesök på Roxtec väntar. Dagen avrundas på Blekinge Tekniska Högskola med en presentation av högskolan och ett besök på den nyligen invigda forsknings- och utbildningskliniken.

- Att göra länet mer känt för handel, investeringar, utbildning och besöksnäring är en medveten strategi. Besök från ambassadörer stationerade i Sverige ger oss en chans att skapa internationella kontakter som kan leda till nya utvecklingsmöjligheter för länet. Det är intressant med besök från länder i vår närregion och jag är både glad och stolt över att få visa upp Blekinge, säger landshövding Sten Nordin.

Dagens visit är ett av flera diplomatiska besök som landshövding Sten Nordin tagit emot.

I våras besökte Kanadas ambassadör Heather Grant Blekinge i två dagar. Programmet innehöll bland annat industribesök hos Saab Kockums och Södra Cell och möten med representanter från olika företag. Och i augusti, vid Danmarks ambassadör Ove Ullerups besök, arrangerades ett dialogmöte kring gemensamma frågor på residenset. Även Kina, Ryssland, USA, Tyskland och Lettland har det senaste året gjort diplomatiska besök i länet.

Kontakt