Publiceringsdatum: 10 april 2019

Senast uppdaterad: onsdag 10 april, 13.01

Vem får Miljömålspriset 2019?

Miljömålspriset logga

Naturvårdsverket har i dag gått ut med tio kandidater som är nominerade till Miljömålspriset 2019. Priset kommer att delas ut den 14–15 maj i Karlskrona på konferensen Miljömålsdagarna 2019.

Miljömålspriset är ett pris som Naturvårdsverket instiftat för att uppmärksamma och belöna ambitiöst och framgångsrikt miljöarbete som bidrar till att nå Sveriges miljömål. Priset delas upp i kategorierna Uthållighet och långsiktighet, Mod och tempo och Årets inspiratör.

Fram till den 28 april kan du rösta på vem som ska vinna kategorin Årets inspiratör. Nominerade i denna kategori är:

  • Svante Axelsson, nationell samordnare för regeringsinitiativet Fossilfritt Sverige, där han har uppdraget att tillsammans med företag och andra aktörer påskynda omställningen till ett fossilfritt samhälle.
  • Josefina Oddsberg Gustafsson, urbanekolog, vd och grundare av Bee Urban. Bee Urban är ett företag som arbetar för att öka biologisk mångfald och grönytor i stadsmiljö genom att till exempel hyra ut bikupor eller skapa takodlingar.
  • Lennart Henrikson, ekolog och har doktorerat på biologiska effekter av försurning och kalkning av sjöar och vattendrag.
  • Greta Thunberg, klimataktivisten som genom sitt engagemang och sitt tydliga budskap inspirerat människor och skapat opinion för klimatfrågan över hela världen.

- Vi som värd är väldigt glada och stolta över att priset kommer att delas ut på Miljömåldagarna i Karlskrona, säger Markus Forslund, avdelningschef, Länsstyrelsen Blekinge.

Gå in och rösta på din favorit på Naturvårdsverkets webbplatslänk till annan webbplats och läs mer om de tio nominerade kandidaterna. Vill du vara med när priset delas ut så missa inte att anmäla dig till konferensen innan anmälningstiden har gått ut!

Kontakt