Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Kanadas ambassadör Heather Grant besöker Blekinge

Kanadas flagga

Den 8-9 april står landshövding Sten Nordin som värd för ett besök av Kanadas ambassadör Heather Grant.Besöket inleds på Södra Cell i Mörrum och avslutas med en guidad rundtur i världsarvet Karlskrona.

Under det senaste året har landshövding Sten Nordin tagit emot diplomatiska besök från Tyskland, Kina, USA, Lettland och Ryssland.

- Ambassadörerna och deras medarbetare är nyckelpersoner för sina länder när det gäller handel, kulturutbyte, turism och investeringar. Det är en viktig del i mitt uppdrag att visa upp Blekinge och göra det känt inte bara i Sverige utan även utanför våra gränser. Därför är det glädjande att Kanadas ambassadör Heather Grant tackat ja till ett besök, säger landshövding Sten Nordin.

Programmet för tvådagarsbesöket i Blekinge innehåller möten med representanter från olika verksamheter och industribesök. Första besöket är Södra Cell i Mörrum där det blir en presentation med fokus på hållbarhet och visning av fabriken. Efter det fortsätter visiten i Karlskrona och på Blekinge Tekniska Högskola där rektor Mats Viberg tar emot. På eftermiddagen träffar ambassadören representanter från Blue Science Park och de kanadensiska företagen CGI Sweden och Sierra Wireless.

Tisdagen inleds med ett besök på Saab Kockums. Därefter följer information om Marinbasen. Ambassadörsbesöket i länet avslutas med en guidad tur i världsarvstaden Karlskrona.

Program
Måndag 8 april:
Besök på Södra Cell Mörrum. Platschef Stefan Sandberg.
Besök på Blekinge Tekniska Högskola, BTH. Rektor Mats Viberg.
Information om Blue Science Park. Vd Magnus Forsbrand.
Information om det kanadensiska företaget CGI Sweden. Enhetschef Sydost Åsa Malmén.
Information om det kanadensiska företaget Sierra Wireless. Commercial Product Manager Helen Schager.

Tisdag 9 april:
Besök på Saab Kockums. Vd Gunnar Wieslander.
Information om Marinbasen. Chef för Marinbasen Erik Andersson.
Guidad tur i världsarvstaden Karlskrona. Marinarkeolog Petra Stråkendal.

Kontakt