Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Lyfter Blekinges roll på Stora Infradagen

Landshövding Sten Nordin

Landshövding Sten Nordin är en av talarna på Stora Infradagen i Stockholm den 25 januari. Tillsammans med Norrbottens landshövding Björn O Nilsson och Lennart Kalander, chef för nationell planering på Trafikverket talar han under rubriken Vi knyter ihop Sverige.

På Stora Infradagen 2019 samlas politiker, näringsliv, opinionsbildare, experter och forskare för att samtala om utmaningar och möjligheter som infrastrukturbranschen står inför. Under dagen tar man greppet om tre viktiga framtidsfrågor - rekrytering, kompetensförsörjning och hållbarhet.

- Stora Infradagen är ett tungt, inarbetat och återkommande arrangemang om viktiga utvecklingsfrågor. Jag är glad över att just där få presentera Blekinges roll för ett sammanhållet Sverige med god tillväxt och vilka krav det ställer, säger landshövding Sten Nordin.

På listan av talare och paneldeltagare finns bland annat även infrastrukturminister Tomas Eneroth, närings- och innovationsminister Mikael Damberg, vd för Svenskt Näringsliv Jan-Olof Jacke och entreprenören och youtubern Hampus Hedström. Invigningstalet hålls av Anna Rosling Rönnlund, utvecklare av visualiseringsprogram för statistik och medgrundare till stiftelsen Gapminder. Tillsammans med Hans och Ola Rosling är hon dessutom medförfattare till succéboken Factfulness – tio knep som hjälper dig förstå världen.

Läs mer om konferensen och programmetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Kontakt