Publiceringsdatum: 3 september 2018

Senast uppdaterad: onsdag 5 september, 10.56

Tösen tillbaka - får bo kvar i Wämöparken

Get

Foto: Emma Hartman.

Den lilla geten Tösen, som varit på rymmen från Wämöparken sedan i torsdag, är tillbaka och vilar ut i hägnet tillsammans med de andra getterna. Och Karlskrona kommun har nu gett klartecken - Tösen får stanna kvar i djurparken.

- Jag är väldigt glad att Tösen är återfunnen och att hon får stanna kvar i Wämöparken. Nu hoppas jag att hon får vila upp sig i lugn och ro från all uppståndelse, säger Doris Larsson, avdelningschef för Rätts- och djurskydd på Länsstyrelsen Blekinge.

I flera veckor irrade geten Tösen runt i utkanten av Karlskrona. Ingen ägare gav sig till känna och hennes öde väckte intresse i hela Sverige. I onsdags förra veckan lyckades länsstyrelsen djurskyddshandläggare fånga in Tösen med hjälp av bedövningspil och hon transporterades till Wämöparken. Men redan kvällen efter lyckades hon rymma igen. Och sedan dess har hon varit på vift i området.

Men i lördags morse upptäcktes hon i hägnet med de andra getterna. Hur återkomsten har gått till vet inte Doris Larsson. Men att Tösen kommer att få bo kvar är i alla fall säkert.

- Vi har beslutat oss för att hjälpa länsstyrelsen och låta Tösen vara kvar. Hon har varit tillsammans med de andra getterna i helgen och det har fungerat jättebra, säger Göran Olofsson, enhetschef park på Karlskrona kommun.

Kontakt