Publiceringsdatum: 30 augusti 2018

Eldningsförbud upphör i Blekinge

Eldningsförbud upphävd

Länsstyrelsen har beslutat att häva eldningsförbudet i Blekinge län. Förbudet upphör att gälla från och med torsdagen den 30 augusti 2018 klockan 12.00.

Bedömningen att häva eldningsförbudet är gjord utifrån SMHI:s prognosunderlag och i samråd med länets räddningstjänster.

Räddningstjänsterna i Blekinge avråder från eldning om eldningen inte kan genomföras på ett uppenbart säkert sätt och under stor försiktighet. Avrådan gäller i Blekinge län. All eldning sker på eget ansvar.

– Risken för brandspridning är liten i och med den nederbörd som kommer. Men man skall veta att det fortfarande är torrt långt ner i marken efter den torra sommaren. All eldning bör därför genomföras på ett säkert sätt och med stor försiktighet, säger Martin Scheutz, tjänsteman i beredskap på Länsstyrelsen Blekinge.

Aktuell brandriskprognos
Läs mer om aktuell brandrisk och se brandriskkartor på DinSäkerhet.selänk till annan webbplats. Du kan också ladda ner mobilapplikation "Brandrisk ute", till din smarta telefon. Appen laddas ner från App Store för iOS eller från Play Butik för Android.

Kontakt