Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Länsstyrelserna i Almedalen 2018

Fontän Visby

När Sverige går till val i september sker det i ett förändrat omvärldsläge och under nya förutsättningar. Vår demokrati hotas av såväl it-attacker som påverkansoperationer i syfte att förstärka motsättningarna mellan olika grupper i samhället och minska förtroendet för det politiska systemet.

Välkommen till en förmiddag i Almedalen där länsstyrelserna gemensamt bjudit in företrädare för myndigheter, redaktionella respektive sociala medier och akademin för att diskutera de utmaningar vi står inför när det gäller att upprätthålla förtroendet för vårt valsystem – grundbulten i vår demokrati. Vilka är hoten och vem ligger bakom? Hur robust är det svenska valsystemet? Hur värjer vi oss mot nättroll och falsk opinionsbildning? Paneldiskussionerna leds av moderatorn Nisha Besara.

Tid: onsdagen den 4 juli, klockan 09.00-12.00
Plats: Länsstyrelsens trädgård, Korsgatan 4, Visby

Blekinges länsledning på plats

Landshövding Sten Nordin och länsråd Helena Morgonsköld finns på plats i Almedalen den 4 juli och svarar gärna på frågor om länets angelägenheter.

Säkrast är dock att mejla förfrågningar till kommunikationschef Johanna Parikka Altenstedt senast på måndagkväll den 3 juli för att säkra en tid för intervju; johanna.parikka.altenstedt@lansstyrelsen.se.

Här hittar du Länsstyrelsernas program för onsdagenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kontakt