Utbildning: Mänskliga rättigheter i praktiken
Vad innebär mänskliga rättigheter och icke-diskriminering när jag jobbar i kommun eller region? Hur är olika former av rasism ett hinder för en god offentlig verksamhet?
Målgrupp: Du som möter länets invånare eller arbetar med handläggning
Utbildningspasset belyser vad är mänskliga rättigheter är och varför respekten för de mänskliga rättigheterna är ett kärnuppdrag för offentlig förvaltning. Vi fokuserar på varför frågan om icke-diskriminering är central för mänskliga rättigheter och god förvaltning. Vi använder oss av exempel från relevanta verksamheter och fokuserar särskilt på hur rasism kan vara en utmaning i arbetet. Under workshopen fokuserar vi även på vad den enskilde handläggaren kan och bör göra.
Utbildare: Elena Namli – Professor i etik vid teologiska institutionen. Elena undervisar i etik och handleder flera doktorandprojekt i etik.
Utbildningen genomförs vid två tillfällen. Det andra utbildningstillfället vänder sig till beslutsfattare, strateger och samordnare.
Utbildning: Mänskliga rättigheter i praktiken
Utbildningen genomförs av Uppsala universitet som har Regeringens uppdrag att utbilda svensk offentlig förvaltning i de mänskliga rättigheterna.
- Var:
- Digitalt via Zoom. Länk skickas ut till anmälda samma vecka som utbildningen äger rum.
- Kostnad:
- Kostnadsfritt
- Sista anmälningsdag:
- 14 okt 2024
Anmäl dig
Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan.
Kontakt
-
Lisa Spjuth
Handläggare
Telefon 010-2240120
-
Moa Brändström
Strateg social hållbarhet
Telefon 010-2238461