Lär dig mjölksyra grönsaker

Välkommen till en kurs som ger både teoretisk och praktisk kunskap om mjölksyrning av grönsaker, eller fermentering, som det också kallas.
Mjölksyrning av grönsaker är en gammal hederlig konserveringsteknik som har blivit populär igen de senaste åren. Genom att mjölksyra får du inte bara grönsakerna att bli hållbara, utan även att bli nyttigare än vad de var när du plockade dem.
Kursen ger dig kunskap om syrningsprocessen, vad som händer när du syrar och hur den syrade maten samverkar med vår egen mages bakteriekultur. Du syrar två 1,5 liters glasburkar med grönsaker som du får ta med dig hem.
Kursledare är Ann-Louise Fransson som driver företaget Botanikan. Botanikan är specialiserat på kunskap om ätliga och medicinala växter samt sysslar bland annat med att lära ut om självhushållning av olika slag.
Att delta på kursen är kostnadsfritt och allt material ingår. Fika och ett mål varm lagad mat kan köpas till.
Anmäl dig genom att skicka e-post till info@botanikan.se
Om du uteblir utan att avbokat din plats debiteras du en avgift på 450 kr.
Varmt välkommen!

- Var:
- Rödebys församlingshem
- Kostnad:
- Kostnadsfritt
- Sista anmälningsdag:
- 13 okt 2023