14 dec 2023 klocka 09.30 - 12.00

Slutseminarium: Gestaltning av kustskydd i världsarvet Örlogsstaden Karlskrona

Foto: Mostphotos

Boka in förmiddagen den 14 december! Länsstyrelsen Blekinge bjuder in till slutseminarium med workshop för projektet Gestaltning av kustskydd i världsarvet Örlogsstaden Karlskrona.

Projektet ska bidra till att öka kunskapen om hur kulturmiljöer kan skyddas mot havsnivåhöjning utan att förvanskas. Genom projektet vill vi väcka engagemang och insikt om världsarvets behov av klimatanpassning och möjliga vägar framåt.

Vid slutseminariet presenterar vi förslag till gestaltning av kustskydd för Stumholmen och Kungsbron samt ett yttre skydd mot höga nivåer i havet. Vi diskuterar förslagen och hur de påverkar kulturmiljön, platsernas funktioner och eventuella intressekonflikter, samt om dessa förslag kan användas på andra platser med liknande utmaningar.

Slutseminariet och workshopen anordnas av Länsstyrelsen Blekinge tillsammans med Karlskrona kommun, som en del i projektet Gestaltning av kustskydd i världsarvet Örlogsstaden Karlskrona. Projektet har initierats av Regional kustsamverkan Blekinge, Kalmar och Gotland och finansieras av Myndighetsnätverket för klimatanpassning.

Vi serverar fika från klockan 9.00.

Var:
Länsstyrelsen Blekinge, Skeppsbrokajen 4, Karlskrona
Kostnad:
Kostnadsfritt
Sista anmälningsdag:
07 dec 2023

Anmäl dig

Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan.

Det är inte tillåtet att göra anmälningar längre. Sista anmälningsdag var den 7 december klockan 23.59.

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Ulrica Messing

Besöksadress

Skeppsbrokajen 4

Postadress

371 86 Karlskrona

Organisationsnummer

202100-2320

Följ oss