21- 23 jul 2022 klocka 17.30 - 14.00

Praktisk lieslåtterkurs

FULLBOKAD

 

Ta chansen att lära dig slå med lie!

Kursen börjar torsdagen den 21 juli, kl. 17,30 till ca 21,00 (hemma hos kursledaren, Jämjö) med ett pass där vi får lära oss om liens historia och se ett antal olika lieblad och orv. Vi får också praktiskt lära oss hur man slipar och ställer in en lie. Har du ingen egen lie finns det ett begränsat antal att låna. När alla har en vass och rätt inställd lie tränar vi slåtterteknik inför lördagens slåtterdag.

Kursen fortsätter lördagen den 23 juli, kl. 9 till ca 14 (Steneryds ängar). Fokus denna dag är slåtterteknik och målet är att alla deltagare vid dagens slut lärt sig grunderna i att slå med lie.

Under dagen pratar vi också om slåtterängens historia, flora och fauna.

Kursen finansieras av Landsbygdsprogrammet 2014–2022 och är därför kostnadsfri för deltagarna. Alla potentiella ängsskötare är välkomna att anmäla sig men antalet platser är begränsat till 10, först till kvarn gäller. Skicka din anmälan via mail till sofia.k.persson@lansstyrelsen.se

Lieslåtterkursen hålls i samband med slåtterdagen i Steneryds ängar och är ett samarbete mellan Östra Blekinge Hembygdsförening och Länsstyrelsen.

Kursledare; Ingemar Olofsson telefon 070-8551376

Sista anmälningsdag; 15 juli

Kontaktperson Länsstyrelsen; Sofia Persson, sofia.k.persson@lansstyrelsen.se

All praktisk information skickas ut tillsammans med bekräftelsebrev efter sista anmälningsdagen.

Var:
Två tillfällen: 1) Hos kursledare, jämjö 2) Steneryds ängar
Kostnad:
kostnadsfri
Sista anmälningsdag:
15 jul 2022
Eu-flagga

Kontakt