Aktuella varningsmeddelanden i Blekinge länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

31 maj 2022 klocka 09.45 - 12.00

Klimatsamtal

Årets tema för klimatsamtalet är energiförsörjning och energieffektivisering.

Vi välkomnar deltagare som är intresserade av klimat- och energifrågor, från det offentliga, näringslivet och andra organisationer.

Program

Registrering och kaffe från klockan 9.20. Efter klimatsamtalets slut klockan 12.00 erbjuds lunch på närliggande Sjörök för de som önskar.

Inledning med Blekinges landshövding Ulrica Messing.

Energieffektivisering som motor i omställningen med Veronica Eade, Energimyndigheten.

Energiförsörjning, nytt strategiskt område för Region Blekinge med Magnus Forsberg och Mattias Andersson, Region Blekinge samt Pierre Ståhl, Energikontor Sydost.

Klimatklivet – energieffektivisering i praktiken med handläggare från Länsstyrelsen Blekinge.

Framtidens flexibla energisystem med professor Lina Bertling Tjernberg, KTH.

Ulrica Messing är Blekinges landshövding. Hon har bred erfarenhet från både politik och näringsliv.

Lina Bertling Tjernberg är professor i elkraftnät vid KTH och föreståndare för KTHs energiplattform. Hon har tidigare deltagit i Regeringens samordningsråd för Smarta elnät och varit ledamot i Insynsrådet för Energimarknadsinspektionen.

Magnus Forsberg är strategisk planerare på Region Blekinge och ansvarig för att ta fram mål och riktlinjer för kollektivtrafiken i länet.

Mattias Andersson är chef för avdelningen för hållbar samhällsplanering på Region Blekinge och projektledare för projekt inom gränsöverskridande person och godstransporter.

Pierre Ståhl är projektledare inom förnybar energi på Energikontor sydost. Han har mångårig erfarenhet av industri och konsultverksamhet och har därefter arbetat med projektering av vindkraft.

Veronica Eade är energisystemingenjör på Energimyndighetens avdelning Resurseffektivt samhälle. Hon ansvarar för samordning av myndighetens arbete med revideringarna av direktiven om energieffektivitet (EED) och byggnaders energiprestanda (EPBD), men är också en del av myndighetens EU-samordning som bland annat ska agera stöd i förhandlingar och inför Sveriges ordförandeskap 2023.

Seminariet arrangeras inom ramen för Klimatsamverkan Blekinge.

Varmt välkommen med din anmälan!

VAR:
Dockside, Skeppsbrokajen 10, Karlskrona
KOSTNAD:
Kostnadsfritt, lunch ingår
SISTA ANMÄLNINGSDAG:
23 maj 2022

Anmäl dig

Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan.

Det är inte tillåtet att göra anmälningar längre. Sista anmälningsdag var den 23 maj klockan 23.59.

Efter klimatsamtalet ordnar vi en kostnadsfri lunch på Sjörök som ligger i närheten av Dockside för dem som vill delta. Meddela i så fall eventuella kostpreferenser senast 23 maj genom att mejla till klimatochenergi.blekinge@lansstyrelsen.se.

Så hanterar vi dina personuppgifter Länk till annan webbplats.

Kontakt