22- 24 jul 2021 klocka 00.00 - 00.00

Praktisk lieslåtterkurs

Lieslåtter

Ta chansen att lära dig slå med lie. Vid två kurstillfällen lär vi oss bland annat om liens historia, hur man ställer in och slipar en lie, slåtterteknik med mera.

Kursen startar torsdagen den 22 juli kl.18.00 - ca kl. 21.30 hemma hos kursledaren.

Vi börjar med ett pass där vi får lära oss om liens historia och se ett antal olika lieblad och orv. Vi får också praktiskt lära oss hur man slipar och ställer in en lie.

Har du ingen egen lie finns det ett begränsat antal att låna. När alla har en vass och rätt inställd lie tränar vi slåtterteknik inför lördagens slåtterdag.

Kursen fortsätter lördagen den 24 juli kl. 9.00 - ca 14.00. Fokus den andra kursdagen är slåtterteknik och målet är att alla deltagare vid dagens slut lärt sig grunderna i att slå med lie. Under dagen pratar vi också om slåtterängens historia, flora och fauna.


Plats: Lieslåtterkursen hålls i samband med slåtterdagen i Steneryds ängar och är ett samarbete mellan Östra Blekinge Hembygdsförening och Länsstyrelsen.

Begränsat antal deltagare: Alla potentiella ängsskötare är välkomna att anmäla sig men antalet platser är begränsat till 10 st så först till kvarn gäller.

Kursledare: Ingemar Olofsson

Anmäl dig till: sofia.k.persson@lansstyrelsen.se

All praktisk information skickas ut tillsammans med bekräftelsebrev efter sista anmälningsdagen.

Kursen finansieras av Landsbygdsprogrammet 2014–2022 och är därför kostnadsfri för deltagarna.

VAR:
Steneryds ängar
KOSTNAD:
Ingen avgift
SISTA ANMÄLNINGSDAG:
15 jul 2021

Kontakt