21 apr 2021 klocka 18.00 - 20.00

Naturen som miljö för träning och tävling

Pandemin har bidragit till att många har fått upp ögonen för utomhusaktiviteter och betydligt fler än tidigare rör sig och tränar ute i naturen. I år är det dessutom Friluftslivets år. Varmt välkomna till inspiration, erfarenhetsutbyte och workshop!

Under kvällen kommer vi att ta upp bland annat att ta upp följande frågeställningar: Hur kan vi som förening möta det växande intresset, och använda naturen för aktiviteter i kombination med att den också får det skydd den behöver? Vad behöver vi tänka på när vi arrangerar träningar, tävlingar och andra aktiviteter i naturen? Vad gäller för skyddade områden?

Länsstyrelsen Blekinge är medarrangör tillsamans med RF-SISU Blekinge

PROGRAM:

Inledning/inspiration

  • Daniel Ottosson, friluftssamordnare på Länsstyrelsen Blekinge och samordnare för offentliga miljöer i Olofströms kommun.
    Daniel berättar mer om Friluftslivets år, och vad ni som förening behöver tänka på vid arrangemang i naturen. Han delar också med sig av erfarenheter från den riktade satsning på friluftsliv i Olofströms kommun, vilken ledde till att kommunen utsågs till Årets friluftskommun 2019.
  • Ronald Haagensen, ledare Karlshamns SK Swimrun.
    Ronald berättar om hur Karlshamns Simklubb genom flera verksamhetsben och med naturen som arena når utövare i alla åldrar. Under våren invigs den unika swimrunbanan i Långasjönäs. Ett initiativ från föreningen och den första i sitt slag i Sverige?
  • Ronja Lundbergs, samordnare "Idrott för äldre" RF-SISU Blekinge
    Ronja berättar om den riktade satsningen kring "Idrott för äldre", där Blekinge är ett av sex pilotdistrikt, och möjligheten att söka utvecklingsstöd för era aktivitetsidéer om de har målgruppen äldre.

Erfarenhetsutbyte och idéer i grupper
Hur kan vi anpassat arrangera för att möta det växande intresset, och samtidigt använda naturen varsamt? Vad kan vi inspireras av från andra?
Vad behöver vi ta hänsyn till? Vad är utmanande?


Summering och avslutning
Vi ses i det digitala verktyget Teams. Du kan ansluta via Teams-appen eller någon av webbläsarna Chrome eller Edge.
Länk till kvällen skickas ut i samband med din anmälan, samt i kallelsemail närmare inpå datumet.

Anmälan

Du anmäler dig på RF-SISU Blekinge webbplat Länk till annan webbplats.s senast den 18 april.

VAR:
Digitalt via Teams
KOSTNAD:
Ingen avgift
SISTA ANMÄLNINGSDAG:
18 apr 2021

Kontakt