04 dec 2020 klocka 09.00 - 11.00

HBTQ och heder – hur vi kan förstå utsattheten och bemöta personer på ett säkert sätt?

Texten "En vecka fri från våld" bredvid porträttfoto av föreläsaren Linda Hansson.

En vecka fri från våld är en återkommande kampanj- och aktivitetsvecka som sätter ljuset på det förbyggande arbetet mot mäns våld mot kvinnor. Som en del i detta arbete föreläser Linda Hansson om HBTQ och hedersrelaterat våld.

HBTQ-personer som lever i en hederskontext är en särskilt utsatt grupp vilket kräver att vi som möter dessa personer har en förståelse som sträcker sig bortom normer om bland annat kön och sexualitet. Seminariet innehåller en introduktion i hedersrelaterat våld, HBTQ personers specifika utsatthet och en presentation om hur Göteborgs Stads Resursteam arbetar med bemötande och stöd till både utsatta och yrkesverksamma.

Linda Hansson, Utvecklingsledare på Dialoga, leder föreläsningen. Dialoga är ett kompetenscentrum om våld i nära relationer och hedersrelaterat våld i Göteborg Stad.

Föreläsningen riktar sig till chefer, politiker och tjänstepersoner som möter målgruppen.

Det blir en digital föreläsning via programmet Zoom. Om du inte har tillgång till Zoom kan du delta via webbläsaren Google Chrome.

Anslut till föreläsningen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Föreläsningen är ett samarbete mellan Länsstyrelsen Blekinge, Region Blekinge, NSPH, Karlskrona kvinnojour, Kvinnojouren Karlshamn, Olofströms Kvinno- och Tjejjour, Ronneby Kvinnojour, Unizon, Kvinnojouren Embla, Karlskrona kommun, Ronneby kommun, Karlshamns kommun, Olofströms kommun och Sölvesborgs kommun.

VAR:
Digitalt via Zoom
KOSTNAD:
Kostnadsfritt
SISTA ANMÄLNINGSDAG:
Ingen anmälan krävs

Kontakt