25 nov 2020 klocka 19.00 - 21.15

Inspirationskväll inför Friluftslivets år ”luften är fri” 2021

Komposition av tre bilder, från vänster skärgårdsklippor och vatten, i mitten kanotpaddlare vid vass i en sjö och till höger, grusväg i en lövskog.

Friluftslivets år 2021 syftar till att lyfta svenskt friluftsliv och få fler människor att tillbringa tid utomhus och uppskatta naturen i sitt närområde. Länsstyrelsen Blekinge, Region Blekinge och Blekinges kommuner bjuder in dig som är verksam i en förening, företag eller organisation som jobbar med utomhusaktiviteter, natur och friluftsliv till en inspirationskväll.

Med hjälp av kommunala, förenings- och företagsdrivna aktiviteter hoppas Länsstyrelsen, Region Blekinge och Karlskrona, Ronneby, Karlshamn, Olofström och Sölvesborgs kommuner att ett flertal föreningar, företag och organisationer är med och bidrar med aktiviteter under 2021. Totalt är 150 olika organisationer med i det nationella projektet som i samverkan planerar ett antal spännande aktiviteter och möjligheter för att njuta av svenskt friluftsliv under ordnade former.

Kvällen vänder sig till dig som är verksam i en förening, företag eller organisation som jobbar med utomhusaktiviteter, natur och friluftsliv. Syftet med inspirationskvällen är att starta upp arbetet med att planera kommande års aktiviteter och inspirera varandra att ge Blekinge ökade förutsättningar till ett aktivt friluftsliv. Diskutera gärna internt redan innan inspirationskvällen vad er förening, företag eller organisation kan tänkas arrangera under friluftslivets år för att gemensamt kunna erbjuda ett innehållsrikt program med massor av friluftsliv i hela länet.

Program

  • 19.00 Länsstyrelsen och Region Blekinge berättar om arbetet med att utveckla förutsättningarna för ett aktivt friluftsliv i Blekinge.
  • 19.15 Vad innebär friluftslivets år 2021 och vad kan vi göra i Blekinge?
  • 19.45 ”Naturens möjligheter för utveckling av friluftslivet och besöksnäringen”. Föreläsning av Jerry Engström tidigare global marknadschef på Fjällräven och grundare av www.friluftsbyn.se.
  • 20.45 Sammanfattning och avslutning.

Kvällen är kostnadsfri och genomförs digitalt. Det innebär att vi inte har några begränsningar för antalet deltagare.

VAR:
Digitalt
KOSTNAD:
Kostnadsfritt
SISTA ANMÄLNINGSDAG:
Ingen anmälan krävs

Kontakt