16- 22 sep 2020 klocka 08.00 - 17.00

Trafikantveckan 2020

Ritade figurer som tar sig fram med olika färdsätt.

Europeiska Trafikantveckan är ett årligt återkommande europeiskt initiativ för att underlätta och uppmuntra till hållbara resor och transporter.

Varje år har Trafikantveckan ett specifikt tema och årets tema är ”Fossilfria resor till alla”. Därför kommer Länsstyrelsen Blekinge vara på plats och prata om naturreservat, hur grön infrastruktur och pollinering faktiskt hänger ihop med klimatet och hur vi transporterar oss.

I Blekinge genomför flera kommuner olika aktiviteter i år. Besök respektive kommuns hemsida för mer information om vad som händer nära dig. I samband med den årliga trafikantveckan släpps även cykelinitiativet "Växla upp!" som ska få fler Blekingebor att välja cykeln framför bilen.

Här finns vi under trafikantveckan

Naturum, Ronneby

Kom och prata med oss om hållbara transporter, grön infrastruktur och pollinering. Lär dig mer om vildbin och andra pollinerare och få inspiration på vad du själv kan göra för att hjälpa dem. Vi visar bland annat upp olika bihotell som du enkelt kan bygga själv!

Under hela trafikantveckan kan du också prova naturums eldrivna lådcykel! Vem vet, kanske hittar du ditt nya transportsätt?

Naturum har öppet 12-17 på vardagar och 10-15 på helger.

Stortorget, Sölvesborg

Kom och prata om vildbin och andra pollinerare och få inspiration på vad du själv kan göra för att hjälpa dem. Vi berättar också om ett projekt där vi har arbetat med att restaurera några av våra mest värdefulla ekmiljöer. Ett av dem är Valje i Sölvesborgs kommun. Där har vi bland annat röjt för att åtgärda igenväxning, satt upp så kallade mulmholkar och ekoxekomposter, bytt ut stängsel, planterat ekar och gjort iordning grillplatser.

Du kan även höra mer om naturreservaten i Sölvesborgs kommun och lite om den lokala naturvårdssatsningen.

Vi kommer att vara på Stortorget i Sölvesborg den 17 september klockan 13-17.

Hantverkaregatan/Borgmästaregatan, Karlskrona

Kom och prata med oss om klimat- och energistrategin för Blekinge, om hållbara transporter, grön infrastruktur och pollinering. Lär dig mer om vildbin och andra pollinerare och få inspiration på vad du själv kan göra för att hjälpa dem.

Du kan träffa oss på Hantverkaregatan/Borgmästaregatan mellan 12-17 den 18 september och mellan 10-15 den 19 september.

VAR:
Flera platser
KOSTNAD:
Kostnadsfritt
SISTA ANMÄLNINGSDAG:
Ingen anmälan krävs

Kontakt