Risk för skogsbrand i Blekinge länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Anmäl dig till sydlänsträff för områdesskydd

Foto: Robert Ekholm/Länsstyrelsen Blekinge

Varmt välkommen att anmäla dig till Sydlänsträff för områdesskydd som i år hålls i Blekinge den 6-7 september med marina miljöer och ädellövskog som teman.

Sydlänsträffen vänder sig till dig som är områdeskyddshandläggare från något av länsstyrelsens sydlän, Naturvårdsverket, Havs- och vattenmyndigheten eller Skogsstyrelsen.

Vi inleder med besök i naturreservatet Listershuvud där vi följer den geologiska stigen genom hagmarker och avenboksdominerade ädellövskogar ner till strandlinjen och Östersjöns marina miljöer.

Efter lunch beger vi oss till Järnavik och vidare med båt till naturreservatet Tjärö, där vi kommer vara under resten av Sydlänsträffen. På Tjärö blir det fältvandring med fokus på marina områdesskyddsfrågor och information om Blekinges arbete med friluftsliv och tillgänglighet.

Naturvårdsverket, Havs- och vattenmyndigheten och Skogsstyrelsen förmedlar aktuell information. Det blir gott om tid för samtal mellan länen.

Praktisk information

Vi samlas vid Listershuvuds naturreservat på onsdagen den 6 september klockan 9.30. På torsdagen den 7 september är det hemfärd klockan 14.15 från Tjärö.

Vägbeskrivning i Google Maps Länk till annan webbplats.

Aktiviteten kostar cirka 2 200 till 2 500 kr per person, beroende på om du väljer enkelrum eller dubbelrum. Kostnader faktureras din organisation i efterhand av Länsstyrelsen Blekinge.

Anmäl dig

Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan.

Det finns 31 lediga platser kvar. Sista anmälningsdag är den 30 juni klockan 23.59.
Kontaktuppgifter (obligatorisk)
Kontaktuppgifter (obligatorisk)

Ange vilken länsstyrelse eller annan myndighet som du tillhör
Hotellrum (obligatorisk) * (obligatorisk)
Välj vilken typ av hotellrum du önskar
Hotellrum (obligatorisk)


Välj om du vill ha hämtning och lämning vid tågstation (obligatorisk) * (obligatorisk)
Kryssa i om du vill bli hämtad vid stationen i Sölvesborg klockan 9.00 dag 1 och lämnad vid stationen i Bräkne-Hoby cirka 15.00 dag 2
Välj om du vill ha hämtning och lämning vid tågstation (obligatorisk)


Mat- och boendepreferenser
Meddela eventuella matallergier eller preferenser till omradesskydd.blekinge@lansstyrelsen.se senast 30 juni. Meddela även om du har önskemål om vem du vill dela rum med.

Kontakt

Områdesskydd

E-post till omradesskydd.blekinge@lansstyrelsen.se
010-224 00 00 (växel)

Växeln är öppen mån-fre kl. 08.00-16.30